certificat de garantie si instructiuni de utilizare
Volum Ceaun : 120 L
Capacitate utilizabila : 110 L
Volum vas de racire : 180 L
Dimensiuni : 130x80 cm
Presiunea apei : 0.3 bar
Capac cupru 99.90%: 1 mm
Focar inox: 1.5 mm
Bazin de racire inox : 0.8 mm
Arată mai mult
Arată mai mult puțin
În stoc
Livrare în termen de 3-4 zile lucrătoare
Greutate de transport: 92 kg.
Documente insotitoare:
certificat de garantie si instructiuni de utilizare
Volum Ceaun : 120 L
Capacitate utilizabila : 110 L
Volum vas de racire : 180 L
Dimensiuni : 130x80 cm
Presiunea apei : 0.3 bar
Capac cupru 99.90%: 1 mm
Focar inox: 1.5 mm
Bazin de racire inox : 0.8 mm
In trecut, rachiul avea de multe ori de la 50%vol. alcool in sus. Se dadea pe gat, cu cinzeaca. Important era să te arda pana in stomac. In plus, nici nu se degusta, nici nu se mirosea.
In prezent, lucrurile stau altfel. Vrem sa ne bucuram de rachiul de calitate atat cu nasul cat si cu papilele gustative. Aceasta inseamna ca avem nevoie de un pahar corespunzator. Aromele sunt eliberate in partea bombata si ies prin deschiderea ingusta, ca un cos, a gurii. Se umple o treime. Toate simturile trebuie sa se bucure de un pahar nobil de rachiu.
Cazanul cu fund dublu defapt este compus din doua ceaune unu exterior unu interior. Spatiul intre cele doua trebuie umplut cu apa pana ce ceaunul interior este inconjurat cu manta cu apa.Ceaunul exterior si interior este din material inoxidabil.
Exteriorul cazanului este fabricat din inox ca si baia sistemului de racire. Dispozitivul de racire este vas umplut cu apa in care se afla a tava spiralata facut din cupru conectat curespunzator cu cazanul de tuica. Teava trebuie scufundata total in apa.Pentru coagularea perfecta a aburilor apa de racire nu trebuie sa fie peste 25 grad C, iar temperatura apei de racire din capatul superior al vasului trebuie sa amana sub 60 de grad C. Pentru respectarea acestor valori este posibil eliberarea apei calde si inlocuirea ei cu apa rece in timpul procedurii. In cazul in care apa de racire se incalzeste aburii nu mai coaguleaza in intregime si restul se elibereazain aer liber.Aceasta eliberare poate fi recunoscuta prin mirosul puternic de tuica. Eliberarea in aer liber trebuie oprita pentru ca reduce cantitatea de tuica.
Partile cazanului care intra in contact cu distilatul cum ar fii capacul de ceaun, teava de vaporare si teava de racire sunt facute din cupru. Cuprul catalizeaza schimbarile chimicale desfasurata in temperaturi ridicate cea ce ajuta la formarea gustului si aromelor tuicii.
Spatiul de ardere este conceput pentru folosirea cazanului cu combustubill solid si este alcatuit din doua parti. Partea superioara la care este atasat ceaunul,poate fi rasturnat ceea ce face posibil turnarea pastei din ceaun. Combustibilul solid poata sa fie lemn deoarece are o putere calorica mai redusa si nu distruge ceaunul si spatiul de ardere.Partea inferioara a spatiului de ardere poate fi captusit cu caramida de samota pentru protectie si prelungirea duratei de functionare.
Pentru a distila cantitatea maxima din borhot folositi numai fructe de calitate.Fructele trebuie curatate de frunze, crengi si alte materiale straine apoi trebuie spalate de urme de pamant,insecticide sau pesticide.Gustul alcoolului distilat depinde de curatenie fructelor. Vorba ca orice este bun pentru tuica este gresita.
Condiții de livrare
Vă rugăm să citiți condițiile detailate apăsând aici.
Transport gratuit la comenzi peste 1 000.00 RON
Aveţi întrebări? Sunaţi-ne la tel: 0735 169 828 în timpul programului L-V între 08-16 .
Arată mai mult
Arată mai mult puțin
Cazan Tuica 120 L Cu Fund Dublu este nou. Imaginile pentru Cazan Tuica 120 L Cu Fund Dublu sunt făcute de siteul betoniera-roaba.ro.
Cazan Tuica 120 L Cu Fund Dublu - alţii au cumpărat şi aceste produse